Bere craft romaneasca,
de dinainte sa fie cool

Bine ai venit pe pagina BeRoVe dedicata minicolectiei mele de Bere Romaneasca Veche. Aceasta cuprinde momentan 55 de sticle de bere, 67 halbe si pahare si in jur de 75 de etichete de bere. Pe langa acestea, mai sunt poze, carti postale, actiuni la purtator, reclame si alte mici suveniruri, toate legate de producatorii romani de bere.

Daca in ultimii cativa ani ideea de “bere craft” sau “bere artizanala” a devenit un lucru cool printre (unii dintre) bautorii de bere din Romania, nimic nu este nou sub soare, nici chiar in tara noastra. In trecut, mai toate fabricile vechi de bere produceau cantitati mici de bere si erau detinute in mod independent (asta pana in ’45 cel putin). Accentul acestor fabrici de bere era pus pe calitatea ingredientelor, pe aroma si pe tehnica de fabricare a berii.

Mai multe poti citi in continuare in pagina despre colectia mea de bere romaneasca veche.

Ca e buna sau mai proasta, totusi ea e berea noastra!

Asemeni tuturor lucrurilor pe care le poti gasi pe TaieDarNuDeTot, interesul meu este de a prezenta “comunitatii” mele, dar si oricui este interesat lucruri care dispar sau au disparut deja dintre noi. Fiind foarte greu de documentat, nu vreau ca acest proiect sa reprezinte “istoria berii in Romania”, sunt altii mai avizati decat mine care au scris carti despre acest lucru. Proiectul BeRoVe isi doreste sa fie o galerie vizuala din care putem observa cum au progresat in timp logourile, ambalajele sau designul etichetelor diferitelor beri romanesti. Poti incepe alegand o categorie de mai jos.

Un proiect dedicat oamenilor care au fabricat bere in Romania si celor care au baut-o. Paharul sus!

Prezenta berii in Romania a fost strans legata de oamenii de pe aceste meleaguri: parintii, unchii si bunicii nostri. Inevitabil, calea lor s-a intersectat in baruri, terase sau magazine de desfacere cu berea produsa de multitudinea de micro-berarii locale care impanzeau teritoriul Romaniei.

despre colectia mea
de bere romaneasca veche.

In curand – Tricouri pentru iubitorii de bere

Am creat cateva mesaje si le-am asezat pe cateva tricouri. Daca-ti plac, comanda-le si ia-le la bere. Sau le poti face cadou unui iubitor de bere, ca noi. Iar mie imi daruiesti posibilitatea de a merge mai departe si a aduna noi sticle, povesti si idei. Care poate vor inspira alti cititori, alte tricouri si alti pasionati de bere.

Cadouri tricouri pentru iubitori de bere

Un vapor nu este construit sa stea in port, cum nici lucrurile frumoase nu trebuie colectionate pentru a sta departe de oameni. – Cum poti ajuta BeRoVe?

Daca esti producator de bere si ti-ai regasit o mica particica din istoria ta pe acest site, mi-ar placea sa gasim un mod de a colabora pentru a scoate la lumina si alte istorisiri faine. Daca ai un spatiu sau o mica galerie, in care crezi ca oamenii ar fi interesati sa vada aceasta colectie, poate povestim despre cum am putea-o realiza impreuna. Iar daca esti un iubitor al berii, ca si mine, un share al acestei pagini m-ar bucura mult.

Imi poti scrie direct pe contul de instagram, facebook sau de linkedin.